R&D Update #1 🚀 (Januari-Maart 2024)

23.04.2024

Ontdek nieuwste ontwikkelingen bij Meco in onze allereerste R&D update! Deze blogrubriek, elk kwartaal lanceren, biedt exclusief inzicht in onze productie- R&D-omgeving. Van geoptimaliseerde producten tot gloednieuwe creaties, en oplossingen voor bottlenecks tot uitbreidingen in ons machinepark - we delen alles omtrent onze innovaties & vooruitgang!

Meet the team!

Welkom bij onze eerste R&D update, een blogrubriek waarin we ons R&D-team aan het woord laten en een overzicht geven van hun huidige doelstellingen prestatie.

Ons team bestaat ui Georges, specialist in het beenhouwerijgedeelte met een passie voor het koken en roken van charcuterie, en Laurent, die zich richt tot het culinaire zoals het bereiden van maaltijdcomponenten (sauzen, kant-en-klare bereidingen, ...). Hun werk is gericht op het leveren van hoogwaardige, betaalbare producten met 'chef-waardige' smaak, die voldoen aan de behoeften van zowel horeca als grootkeukens.

laurent-vandekerckhove-georges-deblock-meco-group

 

Laurent Vandekerckhove

Chef warme keuken & productontwikkelaar bij Meco.
+20 jaar ervaring als (chef)kok.

 

 

Georges Deblock

Projectmanager R&D en meester-roker bij Meco.
+30 jaar ervaring als beenhouwer.

 

 

 

 

Nieuwe & bijgewerkte producten

Met trots presenteren wij volgende nieuwe producten die in het eerste kwartaal zijn uitgebracht of geoptimaliseerd:

cassoulet-de-poisson-mecogroup

Visserspotje

art. 43.118.000 (nieuw)

Visserspotje met Zalm, Alaska Pollak, Roodbaars & Kabeljauw.
Biedt perfect de mogelijkheid om te verrijken met een extra garnaal, scampi, ...

Vacuüm verpakt per 3kg.

Salade de Volaille au Poivre vert-meco-group

Gevogeltesalade met groene peper

art. 44.131.000 (nieuw)

Saus op basis van mayo en mosterd.

Verkrijgbaar in 1kg of 5kg.

Salade de Poulet Brésilienne-mecogroup

Braziliaanse kipsalade

art. 44.130.000 (nieuw)

Saus op basis van mayo en mosterd, met ananas.

Verkrijgbaar per 1kg.

Salade de Thon Mexicaine-mecogroup

Mexicaanse tonijnsalade

art. 44.036.000 (1kg) of 44.036.002 (5kg) (verbeterd recept)

We maakten de basis van deze salade pittiger door toevoeging van chili-kruiden.

Salade met tonijn & maïs. Saus op basis van mayo en mosterd, met chili-kruiden, peper, komijn & gember.

Verkrijgbaar per 1kg of 5kg.

sauce-bigarade-mecogroup

Bigaradesaus

art. 41.594.000 (verbeterd recept)

verpakt per 1L

R&D's nieuwjaarsresoluties voor 2024

Jaarlijks neemt het volledige Meco-team de tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar en de doelstellingen voor het komende jaar per afdeling met elkaar te delen.

Ook ons R&D-team heeft ambitieuze plannen voor het nieuwe jaar en presenteert de focuspunten voor 2024. Hier zijn de doelen voor het jaar 2024 op een rij:

1. Focus op betaalbare kant-en-klaarmaaltijden ("dagschotels")

We zijn vastbesloten om een breed assortiment betaalbare kant-en-klaarmaaltijden te ontwikkelen, waarbij de prijs-kwaliteitverhouding centraal staat. Door te zorgen voor voldoende variatie en kwaliteit in ons aanbod, streven we ernaar om aan de behoeften van onze klanten te voldoen en tegelijkertijd de verkoopbaarheid te maximaliseren.

2. Centralisatie van de productie van gehaktballen

Om een consistenter eindproduct te garanderen met een betere vorm en sappigheid, zullen we de productie van gehaktballen concentreren tot 2 productiedagen. Deze centralisatie stelt ons in staat om efficiënter te werken en de kwaliteit van onze gehaktballen te verbeteren. De uitrol hiervan startte in januari 2024.

vleessalade-meco-group

3. Optimalisatie van pH- en AW-waarden van salades

We zullen dit jaar extra aandacht besteden aan het perfectioneren van de houdbaarheid en kwaliteit van onze salades door de pH- en AW-waarden te optimaliseren. Dit zal niet alleen de houdbaarheid verlengen en de kans op aanwezigheid van Listeria minimaliseren, maar ook de algehele productkwaliteit verbeteren. Tijdens het optimaliseren van de pH- & AW-waarden wordt ook gekeken naar smaakoptimalisatie.

4. Uitbreiding van ons assortiment huisgemaakte charcuterie

In 2024 breiden we ons eigen assortiment charcuterie verder uit met nieuwe producten zoals unieke salades, gekookte hammen, gerookte charcuterie en meer. Deze uitbreiding stelt ons in staat om ons aanbod te diversifiëren en onze positie als toonaangevende voedingsleverancier te versterken.

5. Training en ontwikkeling van productiemedewerkers

We investeren in gerichte trainingen om de product- en machinekennis van ons personeel te verbeteren, evenals hun vaardigheden op cruciale gebieden zoals aardappelpuree bereiden, marinades, temperatuurbeheer, snijmachines en meer. Door te investeren in de ontwikkeling van ons personeel streven we naar optimale prestaties en kwaliteit in al onze processen. Meco ondersteunt haar medewerkers ook op het gebied van taalkennis. Eind 2023 zijn we begonnen met het aanbieden van gratis Nederlandse lessen, wat bijdraagt aan betere communicatie binnen onze productieomgeving.

voorgegaard-orloffgebraad-mecogroup

6. Verdere uitbreiding van ons assortiment kant-en-klare producten (gegaard, gekookt & gefrituurd)

We breiden ons assortiment kant-en-klare vleesproducten uit met nieuwe varianten zoals gebraden en gehaktbereidingen. Deze uitbreiding stelt ons niet alleen in staat om te voldoen aan diverse smaakvoorkeuren en ons marktaandeel te vergroten, maar stelt onze klanten ook in staat om gevarieerdere menu's aan te bieden aan consumenten. Onze nieuwe frituurlijn, aangeschaft begin 2023, maakt het mogelijk om naast voorgekookte ook voorgefrituurde producten aan te bieden.