Producent & Totaaleverancier

Over ons

Al jarenlang geldt Meco als referentie in de voedingssector. Grootste doelgroepen zijn de collectiviteiten en horeca. Wij verdelen zowel vlees, vis en groenten in rauwe en natuurlijke vorm, als gegaarde maaltijdcomponenten en 'kant-en klare' gerechten, die voldoen aan de strengste voedselveiligheids- en kwaliteitsnormen.

Dankzij onze moderne productie-unit kan dit gebeuren in de meest geavanceerde infrastructuur: een optimaal koelsysteem, perfecte flows en dat aan de hoogst opgelegde hygiënische normen. Het hele proces verloopt zonder het ambachtelijk aspect van het eindproduct uit het oog te verliezen.

"Meating Your Demands" is voor ons meer dan een slogan. Bij ons betekent dat: onze klanten voorzien van gezonde, verse voeding die de voortdurend wijzigende levensbehoeften van de hedendaagse consument invult. Naast het grote vleesassortiment breidt ons aanbod zich verder uit met verse vis, verse groenten, diepvriesproducten, enzovoort. Zo is Meco de perfecte totaalleverancier. Wij kopen onze runderen en varkens rechtstreeks aan, uitsluitend bij erkende kwekers. De dieren vertrekken daarna naar een extern slachthuis. Na een doorkoelproces worden ze zo snel mogelijk bij ons geleverd. We besparen niet alleen veel tijd, maar zo blijft ook het kwaliteitsverlies tot het strikte minimum beperkt.
 

TWEELINGBROERS

Een familiebedrijf

Elke week leveren wij ongeveer 120 ton voedingsproducten uit.

 

Meco werd opgericht in 1976 onder de naam "Meat Company". Gesteund door hun vader Joran zetten in 1998 de tweelingbroers Jurn & Niek Van Steenkiste, hun jonge, maar enthousiaste schouders onder Meco. Hun inzet werd beloond, in de vorm van een stevige omzetgroei. De grote sprong die Meco anno 2008 maakte, deed hen uitkijken naar een nieuwe productie-unit. Deze hebben wij in oktober 2012 betrokken: een gigantische capaciteitsvergroting naar een oppervlakte van 7500m². Met een blik op de toekomst geeft onze nieuwe infrastructuur ons de mogelijkheid om andere marktsegmenten te onderzoeken en aan innovatie te doen.

Tegenwoordig zijn dagelijks zo'n 150 mensen in de weer om wekelijks zo'n 120 ton aan voedingsproducten te produceren en distribueren over het hele land. Meco is niet langer een vleesfabrikant. Het produceert en verdeelt ook tal van andere foodservice -en grootkeukenproducten, zoals: rauwe of voorgegaarde groenten en zetmeelproducten, maaltijdcomponenten & bereidingen, convenience food, veganistische en vegetarische voeding, ... Door de markttendensen nauw in de gaten te houden en deze te gaan onderzoeken, biedt het tegenwoordig ook voedingsalternatieven en zet het steevast in op food innovatie: plant-based voeding en Fingerfood voor mensen met slikproblemen.

Klantreferenties

Doelgroepen

Meco levert aan tal van verschillende doelgroepen. Wij leveren binnen de groep horeca aan hotels, restaurants, feestzalen, frituren en vakantiecentra. Een tweede grote doelgroep zijn de collectiviteiten. Hieronder vallen ziekenhuizen, rusthuizen, universiteiten, scholen, gevangenissen en overheidsdiensten. Deze collectiviteiten beschikken allemaal over een eigen centrale keuken. Bij Meco leveren we verse, diepvries en kant-en-klare producten aan, die door de klant zelf nog dienen te worden klaargemaakt of opgewarmd. Zo leveren wij geen warme maaltijden rechtstreeks aan de collectiviteiten. 

Een klein deel van ons klantenbestand zijn zelf voedingsgrossiers. Zij kopen bij ons goederen aan en leveren aan horeca, frituren en collectiviteiten. Ook kunnen slagers en traiteurs bij ons terecht voor technische delen, half fabricaten en afgewerkte producten zoals o.a. dagschotels. 

 

missie, visie & kernwaarden

Het Meco DNA

mission

 Iédereen laten genieten van betaalbare, duurzame en kwalitatieve voeding.

De rol die wij hierbij willen spelen is het produceren van kwalitatieve en betaalbare vleesproducten en vleesvervangers, zowel in rauwe als voorgegaarde vorm. Om te voldoen aan de noden van chefs binnen zowel de horeca als grootkeukens, bieden wij ook tal van maaltijdcomponenten en kant-en-klare bereidingen aan.

Wij willen de meest duurzame én betaalbare partner van voedingsproducten in België zijn.

Een partner die samen met iedere betrokkene nadenkt over de verbetering van producten en dienstverlening.

Bij ons vind je een ruim assortiment aan kwaliteitsvolle voedingsproducten. Meco zorgt ervoor dat zoveel mogelijk mensen van lekkere & betaalbare maaltijden genieten.

onze kernwaarden

Inzet

Geen enkele inspanning is ons te veel. Wij steken altijd een extra tandje bij.

Innovatie_icon

Innovatie

Altijd blijven geloven dat het beter kan. Experimenteren, analyseren en onszelf in vraag durven stellen.

Moed_icon

Moed

Ondernemen vergt lef om te springen. Het is de moed hebben om te beginnen en obstakels te overwinnen.

wendbaarheid_icon

Wendbaarheid

Alert & flexibel reageren op de ontwikkelingen binnen de samenleving.

Sollicitude-icon

Zorgzaamheid

Een positieve invloed hebben op vandaag en de volgende generaties. People, Planet, Product.

servitude-icon

Dienstbaarheid

Klantenservice & oplossingen op maat. Altijd met de lach op het gezicht.

kostenbewustzijn_icon

Kostenbewustzijn

Altijd en overal onnodige kosten detecteren en elimineren, zonder in kwaliteit in te boeten. Zo blijft onze voeding voor iedereen betaalbaar.