Producent & Totaaleverancier

Over ons

Al jarenlang geldt Meco als referentie in de voedingssector. Grootste doelgroepen zijn de collectiviteiten en horeca. Wij verdelen zowel vlees, vis en groenten in rauwe en natuurlijke vorm, als gegaarde maaltijdcomponenten en 'kant-en klare' gerechten, die voldoen aan de strengste voedselveiligheids- en kwaliteitsnormen.

Dankzij onze moderne productie-unit kan dit gebeuren in de meest geavanceerde infrastructuur: een optimaal koelsysteem, perfecte flows en dat aan de hoogst opgelegde hygiënische normen. Het hele proces verloopt zonder het ambachtelijk aspect van het eindproduct uit het oog te verliezen.

"Meating Your Demands" is voor ons meer dan een slogan. Bij ons betekent dat: onze klanten voorzien van gezonde, verse voeding die de voortdurend wijzigende levensbehoeften van de hedendaagse consument invult. Naast het grote vleesassortiment breidt ons aanbod zich verder uit met verse vis, verse groenten, diepvriesproducten, enzovoort. Zo is Meco de perfecte totaalleverancier. Wij kopen onze runderen en varkens rechtstreeks aan, uitsluitend bij erkende kwekers. De dieren vertrekken daarna naar een extern slachthuis. Na een doorkoelproces worden ze zo snel mogelijk bij ons geleverd. We besparen niet alleen veel tijd, maar zo blijft ook het kwaliteitsverlies tot het strikte minimum beperkt.
 

TWEELINGBROERS

Een familiebedrijf

Elke week leveren wij ongeveer 100 ton voedingsproducten uit.

 

Meco werd opgericht in 1976 onder de naam "Meat Company". Gesteund door hun vader Joran zetten in 1998 de tweelingbroers Jurn & Niek Van Steenkiste, hun jonge, maar enthousiaste schouders onder Meco. Hun inzet werd beloond, in de vorm van een stevige omzetgroei. De grote sprong die Meco anno 2008 maakte, deed hen uitkijken naar een nieuwe productie-unit. Deze hebben wij in oktober 2012 betrokken: een gigantische capaciteitsvergroting naar een oppervlakte van 7500m². Met een blik op de toekomst geeft onze nieuwe infrastructuur ons de mogelijkheid om andere marktsegmenten te onderzoeken en aan innovatie te doen.

Heden 2021 gaan dagelijks ongeveer 140 mensen bij ons aan de slag om per week ongeveer 100 ton aan voedingsproducten te distribueren over het hele land. In bovenstaand diagram ziet u visueel de groei die Meco doormaakte sinds 1976.

 

Klantreferenties

Doelgroepen

Meco levert aan tal van verschillende doelgroepen. Wij leveren binnen de groep horeca aan hotels, restaurants, feestzalen, frituren en vakantiecentra. Een tweede grote doelgroep zijn de collectiviteiten. Hieronder vallen ziekenhuizen, rusthuizen, universiteiten, scholen, gevangenissen en overheidsdiensten. Deze collectiviteiten beschikken allemaal over een eigen centrale keuken. Bij Meco leveren we verse, diepvries en kant-en-klare producten aan, die door de klant zelf nog dienen te worden klaargemaakt of opgewarmd. Zo leveren wij geen warme maaltijden rechtstreeks aan de collectiviteiten. 

Een klein deel van ons klantenbestand zijn zelf voedingsgrossiers. Zij kopen bij ons goederen aan en leveren aan horeca, frituren en collectiviteiten. Ook kunnen slagers en traiteurs bij ons terecht voor technische delen, half fabricaten en afgewerkte producten zoals o.a. dagschotels.