GecertificieerdE

Kwaliteit

Dankzij onze moderne productie-unit draait onze productie op volle toeren op de meest hygiënische en gestructureerde manier. Meco nam met succes deel aan verscheidene audits en controles om zo hét bewijs in handen te hebben naar onze klanten toe, dat kwaliteit, milieu, gezondheid en veiligheid hand in hand samengaan. Met deze certificaten zetten we het vertrouwen tussen Meco en de klant extra kracht bij. Bekijk hieronder onze behaalde certificaten. 

IFS Food

IFS Food is een wereldwijd erkend certificaat in de voedingswereld voor voedingsbedrijven die een systeem willen invoeren en uitvoeren dat de voedselveiligheid waarborgt. Onze mensen worden via opleidingen getraind en betrokken in alle acties die ondernomen worden. Wij zetten ons dagelijks in voor al onze klanten om kwaliteit te garanderen en aan te leveren, op het niveau dat IFS verlangt en voorop stelt.

Bio-certificaat

Om u volledige zekerheid te bieden omtrent een correcte afkomst van de bronproducten hernieuwde Meco in 2023 haar BE-BIO-01 Certisys keurmerk. Met dit als bewijs kunnen wij onze klanten de beste kwaliteitsvolle bioproducten aanbieden. Biologische veehouderij is gebaseerd op het behoud van milieu, natuur en landschap. Hierbij gaat men uit van natuurlijke processen en stelt daarmee het welzijn van de dieren voorop. 

Vinçotte

Vinçotte biedt objectieve en adviserende services op het vlak van inspectie, certificatie, conformiteits-evaluatie en opleiding. Hun sectorspecialisten begrijpen de noden van klanten als geen ander en wijzen hen de weg met advies en ondersteuning. Ook Meco werkt met hun samen en verkreeg zo na uitvoerige controle onze verschillende autocontrolesysteem-certificaten (ACS).

Voedselveiligheid

FAVV-Eisen

Het FAVV controleert de veiligheid van de Belgische voedselketen. Een absolute noodzaak, opdat de hoogste hygiënenormen door iedereen worden gerespecteerd. Uiteraard werkt Meco daar graag aan mee. Regelmatig ondergaan wij controles die de kwaliteit van onze producten uitvoerig testen en die de correcte toepassing van alle HACCP- en GMP-reglementeringen nagaan. De behaalde certificaten en erkenningen bewijzen dat ons bedrijf op dit vlak telkens opnieuw prima scoort.

F774: Versnijding rund, varken, kalf, lam, paard / B774: Kant- en klare maaltijden en vleeswaren / B774H - Gehaktbereidingen / E774: Gevogeltebereidingen /  VE774: vis verwerking

 

HACCP-Beleid

Onze eigen interne kwaliteitsdienst is de stuwende kracht achter ons gedetailleerd HACCP-beleid. Bij hen kan u terecht met uw technische vragen over onze producten en productie. Op eenvoudig verzoek bezorgen wij u gespecificeerde technische fiches en externe labo analyses. Op die manier kan u zelf nagaan hoe nauwgezet Meco het hygiënische beleid opvolgt. 

Volledige tracering

Elk artikel krijgt bij aankomst een lotnummer, dit lotnummer wordt meegenomen gedurende de productielijn en bereiding en staat uiteindelijk vermeld op het etiket én op de leveringsbon. Deze opvolging laat ons toe de oorsprong van alle grondstoffen te kennen en de nodige procedures in gang te zetten bij een eventuele recall.