Bij de klant - Le Chateau Vert

08.08.2019

Meco ging langs bij één van onze trouwe klanten, Le Chateau Vert in Ben-Ahin (Huy).
Een zorginstelling voor mindervaliden waar dagelijks 100 maaltijden worden geserveerd.

Over de klant

Al reeds 3 jaar is Le Chateau Vert, gelegen in Ben-Agin (Huy), vaste klant bij Meco. Wij gingen even langs om polshoogte te nemen. Deze zorginstelling is gericht op mindervaliden en werd opgericht in 1992. Onder impuls van de stad Huy en de gemeente Marchin werd een intercommunale gecreëerd die een deel van het park verkocht aan een nieuwe A.S.B.L. en zo ziet "Le Chateau Vert" het daglicht. 

Ze besluiten om vooral een populatie kinderen en volwassenen met een motorische handicap aan te spreken, meer gericht op een gepersonaliseerde accommodatie om te zorgen voor een mogelijkheid tot het leven in semi-autonomie. Twee scholen, één basisschool (kleuterschool en lager) en de andere, middelbaar beroepsonderwijs vullen het project aan.

De verantwoordelijke

Brigitte Dewel is al enkele jaren hoofd-keukencoördinator bij Le Chateau Vert. Zij zorgt al jaar en dag ervoor dat alles gestroomlijnd verloopt binnen de keuken die elke dag ongeveer 100 maaltijden voorziet. Dit 7 dagen op 7. 

 

Manier van werken

De keuken van Le Chateau Vert bestaat voornamelijk uit een warme lijn waar men 's ochtends begint te koken om de warme maaltijden rond de middag te kunnen serveren aan zijn bewoners.
" In samenspraak met Meco zijn we erin geslaagd om de levertijden van de producten aan ons vroege werkschema aan te passen zodanig dat we genoeg tijd hebben om de maaltijden te bereiden. "

Waarom de overstap naar Meco ?

Naast de sterke kwaliteit van de producten is het voor ons belangrijk om keuze te hebben uit een zo groot mogelijk assortiment. Bij Meco hebben we dat zonder twijfel gevonden. Jullie assortiment varieert van vers vlees tot tal van diepvriesproducten alsook een groot assortiment groenten en voorgegaarde artikelen die ideaal zijn om te worden verwerkt in een grootkeuken als die van ons. Daarnaast zijn we ook tevreden over de verdere opvolging door jullie commercieel team. We kunnen met eender welke vraag contact met hen opnemen. Of het nu gaat om bereidingswijzen, aanbiedingen of prijzen, we kunnen altijd ergens met onze vragen terecht. 

 

Klik hieronder voor meer informatie omtrent deze klant.