4 gerechten die niet mogen ontbreken op Nationale Feestdag 🇧🇪

21.07.2023

Ontdek onze Belgische klassiekers. Culinair erfgoed, ideaal om te serveren op deze Belgische Nationale Feestdag!

Wist je dat 85% van onze voedingsproducten van Belgische oorsprong is?

Op deze speciale dag, de Belgische nationale feestdag, vieren we bij Meco de culinaire trots van België.

Als Belgische vleesproducent zijn we er ontzettend trots op dat we vlees en vis van eigen bodem verwerken: maar liefst 85% van onze producten zijn van Belgische oorsprong.

Ontdek hieronder onze Belgische favorieten en hoe je ze bij ons kunt bestellen.

Bij ons vind je een veelzijdige selectie aan Belgische producten en culinaire bereidingen waarmee je jouw klanten kunt verwennen. Van smaakvol, traditioneel stoofvlees tot verfijnde vol-au-vent en lekker knapperige garnaalkroketten, ons assortiment biedt een keuze aan smaakvolle opties die jouw klanten zeker zullen bekoren.

Vier de Belgische Nationale Feestdag met trots en serveer jouw klanten de authentieke smaken van België.

Stoofvlees

Stoofvlees

Art. 41.503.000

Stoofvlees, een hartverwarmend gerecht dat synoniem staat voor Belgische gezelligheid. Bij Meco selecteren we zorgvuldig mals Belgisch rundvlees dat perfect is voor stoofpotten. Onze chef-koks marineren het vlees in een rijke mix van Belgisch bier, kruiden en specerijen, waardoor de smaken diep doordringen. Langzaam gegaard op lage temperatuur, wordt het vlees botermals en zacht, en smelten de smaken samen tot een heerlijke saus.

Geserveerd met frietjes of aardappelpuree en een goed glas Belgisch bier, is stoofvlees een tijdloze klassieker waarvan elke hap je naar de Belgische culinaire tradities transporteert.

Vol-au-vent

Vol-au-vent (met balletjes)

Art. 41.117.000

Vol-au-vent is een Belgisch icoon dat symbool staat voor gastronomische verfijning.

Bij Meco gebruiken we verse Belgische kippenborst, die we zorgvuldig pocheren om de sappigheid te behouden.

De kip wordt vervolgens in een romige, fluweelzachte saus van eigen receptuur geplaatst, verrijkt met champignons, verse kruiden en een vleugje citroen.

De vol-au-vent wordt geserveerd in een krokant gebakken pasteibakje, klaar om te worden opgeschept en genoten.
Elke hap van dit heerlijke gerecht is een eerbetoon aan de Belgische culinaire trots.

Garnaalkroketten

Garnaalkroket

Art. 74.101.000

Garnaalkroket, een Belgische delicatesse die bekendstaat om zijn romige vulling en knapperige korst.
Bij Meco streven we ernaar om de allerbeste garnaalkroketten te leveren, met hoogwaardige Belgische garnalen als belangrijkste ingrediënt.

Garnaalkroketten zijn niet alleen een smaakvolle traktatie, maar ook een culinair symbool van Belgische trots en vakmanschap.
Bij Meco streven we ernaar om deze Belgische culinaire traditie voort te zetten door garnaalkroketten van de hoogste kwaliteit te leveren aan cateraars en restaurants.
Met onze garnaalkroketten willen we een authentieke Belgische culinaire ervaring bieden die de rijke smaken van de zee en de ambachtelijke tradities van ons land tot leven brengt.

Mosselen - friet

Mosselen met friet

Art. 47.730.000

Mosselen met friet, het ultieme Belgische duo dat de liefde voor de zee en de aardappel combineert. Bij Meco streven we ernaar om de beste Belgische mosselen te leveren, vers uit de wateren van de Noordzee. Onze mosselen worden met zorg geselecteerd en voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen.

Mosselen met friet zijn niet alleen een culinaire lekkernij, maar ook een sociale ervaring. Het gezellig samenkomen rond een grote pot mosselen, het genieten van het eten ervan met vrienden en familie, dat is waar het om draait. Het is een traditie die diep geworteld is in de Belgische cultuur en een heerlijke manier om de rijke smaken van de zee te ervaren.

Bij Meco zijn we er trots op om bij te dragen aan deze culinaire traditie door hoogwaardige mosselen te leveren aan cateraars en restaurants.
Met mosselen met friet als hoofdrolspelers op het menu, bieden wij een authentieke Belgische ervaring die de smaakpapillen prikkelt en de liefde voor ons lokale culinaire erfgoed viert.