Eetproblemen en ondervoeding

Meco introduceert een nieuwe productlijn op basis van natuurlijke ingrediënten en gerechten, volledig aangepast aan de noden van mensen met een beperking, kauw- en/of slikproblemen of waarbij hun motoriek niet sterk genoeg is om zelfstandig met bestek te kunnen eten. Met deze huisbereide Fingerfood wil Meco voor deze personen een waardig alternatief aanbieden dat een middagmaaltijd kan vervangen waarbij hun genot van lekker eten niet verloren gaat.

PROBLEEMSTELLING

Een veelvoorkomende probleem is ondervoeding. Mensen hebben een verminderde motoriek en verlies aan spiermassa waardoor er meestal hulp nodig is bij het eten. Ook zien we dikwijls een slechte eetlust bij deze mensen. Bovendien zijn ook de zintuigen "smaak" en "geur" aanzienlijk verminderd. Dat, in combinatie met verminderde motoriek, zorgt dat eten een moeilijke opdracht wordt voor deze personen. 

Een waardig en smakelijk alternatief

OPLOSSINGEN & VOORDELEN

Fingerfood voelt zacht in de mond en het is een hulpmiddel om ondervoeding tegen te gaan, doordat het zeer voedzaam is. Daarnaast tijdsbesparend voor het personeel, doordat men op een eigen tempo zelfstandig kan eten. Dit zorgt voor een beter zelfbeeld van de persoon in kwestie. De producten verliezen ook hun smaak niet, de originele smaken blijven behouden. Dit kan de eetlust ten goede komen doordat de zintuigen opnieuw geprikkeld worden. Als extra voordeel kan onze Fingerfood ook kostenbesparend werken, doordat de bijvoeding stilaan kan afgebouwd/verminderd worden. 

In de praktijk

In het magazine Catering & Grootkeuken (nr. sept 2020) wordt dieper ingegaan op het inzetten van Fingerfood in een woonzorgcentrum.

Productievideo

Ontdek in onderstaande video het productieproces achter onze Meco Fingerfood.

PROEVEN, ZIEN & RUIKEN

Een totaalplaatje

Eten is voor onze zintuigen een totaalervaring: geur, uitzicht en smaak. Met de Meco Fingerfood kunnen mensen die moeite hebben met eten opnieuw deze zintuigen prikkelen en genieten van het eten. Dit zonder toevoeging van kunstmatige kleur- en smaakstoffen.​

​Onze Meco Fingerfood kleeft niet en kan met een stevige greep vastgenomen worden zonder uit elkaar te vallen. Zo kan de volledige maaltijd netjes worden genuttigd.

Met verschillende componenten kan een volwaardige maaltijd worden gepresenteerd. Doordat alle componenten per soort worden verpakt kan men in de keuken elk bord apart samenstellen. Hierdoor kan men inspelen op wat de persoon in kwestie wel en niet lust. 

​De vormen en kleuren zorgen voor een aantrekkelijk gedresseerd bord. In combinatie met een aangename structuur in de mond wordt eten voor deze doelgroep terug aantrekkelijk gemaakt.​

EEN VOLWAARDIGE MAALTIJD

Om een volledige maaltijd te kunnen vervangen geven wij het advies om 12 porties per persoon te serveren: 3 porties vlees, 4 porties zetmeel en 5 porties groenten.

Onderstaande Meco Fingerfood maaltijd bevat 400 à 500 kcal en 19g eiwit. Voor een optimale smaakervaring raden wij aan de maaltijd te serveren met een saus. Zo kan men doppen in de saus die het geheel smeuïg en nog smaakvoller maakt. 

Compact verpakt

Onze budgetvriendelijke Meco Fingerfood worden per component verpakt en ingevroren. Gemakkelijk regenereerbaar voor het keukenpersoneel én eenvoudig te serveren voor het bedienend personeel. Onze Meco fingerfood wordt standaard verpakt per 2kg. Voor meer info omtrent het regenereren hebben wij een aparte begeleidende fiche beschikbaar. 

ASSORTIMENT

Bekijk onze info brochure omtrent de Meco Fingerfood en ontdek het ruime assortiment.

Bent u geïnteresseerd in deze nieuwe producten? Neem dan contact op via orders@meconv.be of 059 70 91 95
Voor bestellingen neemt u contact op met Revogan die onze Fingerfood producten in België voor ons verdeeld.