Meco investeert in zonne-energie

26.10.2020

Meco investeerde deze zomer in 1180 zonnepanelen goed voor een vermindering in elektriciteitsverbruik van 14,6% of een besparing van 204 ton CO2 uitstoot.

Duurzame expansie

Door de groei die Meco de afgelopen jaren doormaakte hebben we ook onze duurzame ambities kracht bij gezet door te investeren in een zonnepanelenpark bovenop onze productie unit in Oostende. Het resultaat: 1.180 zonnepanelen, goed voor een totaal vermogen van 436,6 kilowattpiek, oftewel het equivalent van het stroomverbruik van zo'n 100 gezinnen.  “Met deze investering dekken we een vierde van ons totale verbruik”, verduidelijkt Jurn Van Steenkiste.

Een logische stap binnen ons duurzaamheidsbeleid.

Meco ging op zoek naar een betrouwbare partner voor het aanleveren en installeren van de zonnepanelen. Deze partner vond men in Extra-Power. De all-inpartner voor zonnepanelen uit Beernem, toonde van bij de start zijn expertise. “Het speciale dak met een sterke hellingsgraad en de stevige rukwinden in nabijheid van de kust hebben ervoor gezorgd dat er vroeg in het traject werd ingezet op mechanische stabiliteit”, aldus Jannes Soutaer, zaakvoerder van Extra-power. “Hierdoor zullen de panelen de komende 25 jaar probleemloos op hun plaats blijven.”

Online monitoring

Ook de nazorg van Extra-Power ervaart Meco Group als een enorme troef. Soutaer: “Via een online monitoringplatform weten we meteen wanneer er een afwijking is aan de zonnepanelen of het net. Hierdoor kunnen we vrijwel direct ingrijpen dankzij ons ervaren team van servicetechniekers.” 

De investering van zonnepanelen is er eentje met een sterk terugverdieneffect én een investering waar we best trots op zijn. 

Bron tekst: Sterck Magazine