Met een vleugje natuur

Bio Meat

De bezorgdheid bij de consument en productent over het milieu en dierenwelzijn groeit, dit ook in de voeding. Men realiseert zich dat de huidige productie van vlees niet altijd even goed is voor het milieu en voor het welzijn van de dieren. Door te kiezen voor de meest duurzame variant, biologisch vlees, is daar wat aan te doen. 

Biologische veehouderij is gebaseerd op het behoud van het milieu, de natuur en het landschap. Door natuurlijke procedures te gebruiken, wordt het dierenwelzijn begunstigd. Aarzel niet om ons een e-mail te sturen voor meer informatie over dit assortiment.

Gezonde leefwereld, gezond vlees*

Kwalitatieve productie, daar gaat het om in de biosector. Geen snelle opfok om aan de vraag van de massa te voldoen maar in de plaats het uitoefenen van duurzame veeteelt dat het welzijn van de dieren vooropstelt.  Het is belangrijk dat een dier voldoende ruimte krijgt, zowel om te grazen als in de stal. Daarnaast wordt het gebruik van medicijnen en andere chemische toevoegingen tot een minimum herleid. Het is belangrijk dat de dieren een goede vruchtbaarheid en een sterke fysieke weerstand hebben om ziektes te vermijden. Al deze factoren resulteren in een gezond stukje vlees. Het is ook belangrijk dat het dier biologisch wordt gevoederd in plaats van met krachtvoer. 

Gecertificeerd 

In 2023 hernieuwde Meco het BE-BIO-01 Certisys keurmerk. Hiermee kunnen wij een correcte herkomst van de bronproducten, alsook hun kwaliteit garanderen. 

 

 

*Bronvermelding: www.biomijnnatuur.be