Logo

MEATING YOUR DEMANDS

 

Historiek:

Meco werd opgericht in 1976 onder de naam Meat Company. Gesteund door hun vader Joran zetten in 1998 de tweelingbroers Jurn & Niek Van Steenkiste, hun jonge, maar enthousiaste schouders onder Meco. Door hun dagelijkse inzet en toewijding ontpopte het vleesverwerkend bedrijf zich stelselmatig tot een alom gerespecteerde partner voor tal van horeca bedrijven, ziekenhuizen, gevangenissen, rust-en verzorgingstehuizen, cateraars, feestzalen,...

 

 Die inzet werd beloond, in de vorm van een stevige omzetgroei. De grote sprong die Meco anno 2008 maakte, deed hen uitkijken naar een nieuwe productie-unit. Wij hebben die ondertussen, begin oktober 2012, betrokken: een gigantische capaciteitsvergroting met een oppervlakte van 1000 naar 7500. Met een blik op de toekomst geeft onze nieuwe infrastructuur ons de mogelijkheid om andere marktsegmenten te onderzoeken en aan innovatie te doen. Een nieuw belangrijk project is het produceren van aangepaste voeding voor de zorgsector. Meer info omtrent dit project vindt u hier terug.

 Meco boekte over de jaren heen een enorme omzetgroei, mede dankzij onze gloednieuwe productie-unit. Heden 2018 gaan dagelijks ongeveer 100 mensen bij ons aan de slag om per week ongeveer 100 ton aan voedingsproducten te distribueren over het hele land. In onderstaand diagram ziet u visueel de groei die Meco doormaakte sinds 1976.

 

 

Mede dankzij onze nieuwe product-unit zijn wij van plan om nog verder te groeien en een grote speler te worden in de sector.