Mens, dier & planeet

Duurzaam Ondernemen

Wij willen lekkere, kwaliteitsvolle voeding aanbieden aan betaalbare prijzen op een duurzame manier met respect voor mens, dier en planeet. Alles wat we doen moet een positieve invloed hebben op de mensen betrokken in onze business (klanten, leveranciers, werknemers, buren) en op de planeet waarop we leven en werken. 

De wereld staat voor een belangrijke uitdaging: klimaatverandering, ongelijkheid, globalisering, toenemende polarisatie, migratie enz. We zien dat een beweging zich op gang trekt. Meer en meer mensen zijn bezorgd om de planeet en de maatschappij. Ze komen op voor hun rechten en de waarden waarin ze geloven.

Daarbij baseren wij ons op de drie pijlers: 
 

PEOPLE
Wij streven naar een continue verbetering van de arbeidsvoorwaarden en naar een duurzame relatie met medewerkers, klanten, leveranciers en de maatschappij. Dit door eventueel voor omscholing te zorgen en de "work-life" balance niet uit het oog te verliezen. 
 

PLANET
Wij streven naar een steeds betere energie-efficiëntie en een drastische verlaging van de CO2-uitstoot ten gevolge van onze activiteiten alsook door energiebesparende maatregelingen toe te passen in onze productie-unit. Dit van bron tot het aangeleverde eindproduct.
 

PRODUCT
Meco heeft als missie om gezonde, betaalbare en duurzame voeding aan te bieden. Zo beschikken wij o.a. over een assortiment zoutarme producten, een biovlees assortiment en leggen wij sterk de nadruk op producten van Belgische oorsprong. 

Samengevat in één dossier

In ons dossier "Duurzaam Ondernemen" bespreken we uitgebreid de inspanningen die we inzetten om Meco te laten functioneren op een duurzame manier. Ontdek welke milieubesparende maatregelen we op kantoor of in de productie hanteren en hoe we een gezonde samenwerking behouden met onze medewerkers. De verschillende certificaten die we behaalden staan ook in dit dossier vermeld.