3 Voordelen van Veggie op je menu

01.10.2020

Vegetarisch eten serveren wordt steeds populairder en dat is niet zo gek, want het kent vele voordelen.

1. Veggie wordt steeds populairder

Het aantal vegetariërs en flexitariërs zit in de lift en dat merken we ook in de Belgische keuken. Vandaag de dag eet maar liefst 16% van de Belgen regelmatig vegetarisch.

Daarbovenop houdt bijna de helft (47%) van onze bevolking bij het koken altijd rekening met mensen die vegetariër of vegan zijn. De statistiek die nu echt in de kijker springt is dat 4 op 5 Belgen (74%) vindt dat ieder restaurant een vegetarische optie zou moeten hebben.

2. Beter voor klimaat en milieu

Afhankelijk van de vegetarische producten die je kiest, wegen die minder sterk door in je ecologische voetafdruk. Er is zonder twijfel een plaats voor vegetarische maaltijden in onze Belgische keuken.

3. Heerlijke vegetarische gerechten

Vegetarische gerechten moeten niet meer onderdoen. Daarnaast wordt het aanbod veggie producten steeds groter. Ontdek hieronder een greep uit ons vegetarisch assortiment alsook onze gloednieuwe hybride burgers bestaande uit 50% vlees en 50% groenten, het beste van twee werelden

Forestière Hybride Burger

62.001.400
varken/rund - champignons - kaas - 120g/stuk  - verpakt per 5 stuks
voorgegaard - diepvries - levertermijn A>B

Veggie Spekreepjes

79701000
verpakt per 3kg - diepvries - huisbereid

Vegan Préparé

20.017.001 - 0,5kg  /  20.017.000 - 1kg  /  20.017.002 - 5kg

De fijne stukjes gepocheerde wortel mengen we met vegan mayonaise. En brengen we op smaak met een specerijenmix.

A>C - Huisbereid

Veggie Gevulde Rode Paprika

Beschikbaar in verschillende portie gewichten* (*portiegewicht = vulling)
Vulling zelfde recept als van onze vegan groentenburger. 

Vegan Chiliburger

79738100
66 x ±65g/doos - diepvries - huisgemaakt