RECEPT: Vol-au-veggie

20.09.2021

De Belgische klassieker, 100% vegetarisch!

vol au veggie vol au vent végétarien

Ingrediënten

 

Champignons (of oesterzwammen) 400 gr. art. 72031025
Quorn in stukjes 450 gr. art. 79703000
Gepelde sojabonen 400 gr.  
Vegetarische balletjes (optioneel)   art. 79704000
Bloemkool 400 gr. art. 72009025
(Kokos)melk 2 eetlepels art. 82902000
Room   art. 82892000
(Tarwe)bloem 2 eetlepels  
Peterselie   art. 72032010
Ui 1 stuk art. 72010025
Citroen 1 stuk  
Knolselder 250 gr.

art. 72058025

Kruiden & specerijen:
zout, zwarte peper, tijm,
look, rozemarijn & laurier (optioneel)
   
Courgette 2 stuks  

Voorbereiding

  • Snijd de champignons, eventuele oesterzwammen in blokjes, indien deze nog niet voorgesneden zijn.
    De bloemkool breek je ook in kleinere stukken.
  • Snijd de knolselder, peterselie & uien fijn.

Bereiding

  1. We beginnen met het bakken van de sojabonen & champignons in een diepe pot.
  2. Voeg hier naar eigen smaak nootmuskaat, tijm, laurier & look aan toe.
  3. Neem een nieuwe pot: smelt de boter & roer de bloem er onderdoor tot je een "roux" hebt gecreëerd.
    Neem een klein beetje van de roux aan de kant.
  4. Giet de (kokos)melk erbij met het blokje groentebouillon. Het helpt als je dit blokje in fijnere stukjes toevoegt. Breng alles aan het koken.
  5. Nu mogen de knolselder, wortelen & bloemkool in de pot.
  6. Laat het mengsel rustig koken op een licht vuur met het deksel op de pan.
  7. Indien nodig, blijf je roux & melk toevoegen totdat de dikte van de saus naar wens is.
  8. Wanneer je de juiste dikte heb bereikt, laat je alles nog even doorkoken, zo krijgen de groenten de kans om te garen.
  9. Voeg de quornblokjes & de champignons erbij.
    Eventjes aan het koken brengen.
  10. Voor de liefhebbers: voeg voorgekookte vegetarische balletjes toe.
    Breng opnieuw eventjes aan het koken.
  11. Voeg wat (soja)roompeper, zout, peterselie & kerriepoeder toe. Men kan ook nog wat citroensap toevoegen.
  12. Tijd voor het speciale ingrediënt! De ronde, uitgeholde courgette ter vervanging van 'bouchées' of koekjes!
    Uiteraard kan ook een klassiek koekje gebruikt worden.
  13. Deze bak je best 10 min. in een voorverwarmde oven aan 180°C.
  14. Vul de courgette met de vol-au-veggie & serveer met frietjes (of aardappelen) & een vers slaatje.
ovenbereide frietjes van reepjes pastinaak

Kooktip

Ga vollédig veggie & maak ovenbereide frietjes van reepjes pastinaak.

Eet smakelijk!

Geen goesting of tijd om jouw eigen vol-au-veggie te bereiden?

Ontdek onze kant-en-klare vol-au-veggie & tal van andere veggie producten!

Opgelet: de samenstelling van onze huisbereide vol-au-veggie wijkt af van bovenstaand recept.