Recept • Napolitaanse Macaroni-taart

25.10.2021

Op 25 oktober vieren we Internationale Pastadag!

Dat vieren we met taart!
Speciaal voor deze gelegenheid delen wij met jullie een recept voor een Macaroni-taart Napolitana.

Ingrediënten :

  1. 300 gr macaroni
  2. Boter afhankelijk van de grootte van uw gietvorm
  3. ± 500 gr dunne plakjes gevogelte (artikelnummer 42256000)
  4. 0,75L tomatensaus
  5. ± 200 gr geraspte kaas naar keuze
timbala napolitana

Bereiding :

  1. Beboter de oppervlakken van de hoge gietvorm.
  2. Leg overal (bodem en zijkant) een laag macaroni op.
  3. Verspreid het vlees in dunne plakjes, de kaas & de tomatensaus.
  4. Een tweede laag pasta, vlees, kaas & eindig met de saus.
  5. Herhaal dit voor een 3-tal lagen, wees niet te zuinig met de saus.
  6. Zet alles au bain-marie in de oven op 140°C, voor zo'n 30 minuten.
  7. Draai de vorm om & giet nog lichtjes wat tomatensaus over de taart.

 

Serveer een kwart van de taart met een salade naar keuze.

 

Eet smakelijk!