Internationale Dag van de Chef: Aan tafel met Meco's chef Laurent

20.10.2022

#InternationalChefsDay: Maak kennis met Meco’s in-house chef: Laurent!

Chef & productontwikkelaar Laurent Vandekerckhove

“Mijn rol als chef-kok bij Meco bestaat uit het moderniseren en optimaliseren van het bereide, culinaire gamma. Daarnaast ben ik op R&D-vlak bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten, zoals onze eigen, nieuwe gamma's Vegibel en FlexiFood. Uiteraard sta ik ook in voor het opvolgen en aansturen van het keukenteam die voor een constante in onze voorgegaarde producten en kant-en-klare gerechten moet zorgen."

"Wat deze job zo boeiend maakt is de variatie, maar vooral de de voldoening die je haalt uit het creëren van nieuwe producten. Trots kunnen zijn op iets wat je zelf ontwikkeld hebt en dit tot leven zien komen in een industriële setting geeft mij echt een kick."

Laurent's opleiding aan hotelschool Ter Groene Poorte en vele jaren achter de fornuizen van restaurants maakt van hem de geknipte man voor de job. Hij heeft ook op gastronomisch niveau heel wat bagage om Meco’s huisbereide lijn "Culinair" te blijven verbeteren en te verrijken.

Iets wat je zelf ontwikkeld hebt en dit tot leven zien komen in een industriële setting, dat geeft mij écht een kick

“Momenteel ben ik vooral bezig met het op punt zetten en uitbreiden van Meco's Culinair gamma, zijnde ons kant-en-klaar aanbod. Ik werd ook aangewezen om Meco's nieuwe demokeuken met kookeiland te installeren en in te richten. Een leuk project waarbij we op onze bovenverdieping in de toekomst klanten zullen ontvangen in ons eigen restaurant en waar ons marketingteam heel wat leuke content zal kunnen maken. Zeker een leuke meerwaarde voor zowel ons, als voor de klanten dus. Ik kijk er sterk naar uit om mensen te laten zien hoe onze producten met eerbied en liefde bereid en gepresenteerd kunnen worden.

#mecoteam #meetmeco #chef #culinair